Tuesday, 18 October 2016






 Fekkas marocain aux amandes  - %الفقاص بأسهل الطرق للمبتدئات -ناجح 100 - Moroccan Cookies with Almonds 

▼▼▼
▼▼

♫ Fekkas marocain aux amandes  - %الفقاص بأسهل الطرق للمبتدئات -ناجح 100 - Moroccan Cookies with Almonds  





Recipe in English ♦

These ingredients  makes about 160 biscuits

250 g of Sesame seeds roasted

1 Tablespoons of anise seeds

250 grams of almonds washed and soaked in  250 ml of milk for 45 minutes.

250 ml of oil

Half a kilo of powdered sugar

4 eggs, beaten

10 grams of baking powder

Pinch of salt

2 egg yolks + 1 tablespoon of instant coffee 

Enough flour to form a dough (about a kilo and a half) the dough should be soft and non sticky 



The preparation is in the video below 
▼▼▼
▼▼








=====♦=====

 ♦ المقادير بالعربية

 هذه مقادير تعطي ١٦٠ حبة من الفقاص

٢٥٠ غرام  سمسم  محمر  زنجلان)

ملعقة كبيرة من اليانسون نافع

٢٥٠ غرام من اللوز المغسول مرقد في ٢٥٠ مل من الحليب لمدة ٤٥ دقيقة

٢٥٠ مل من الزيت

نصف كيلو من مسحوق السكر (سنيدة)

٤ بيضات مضروبة جيدا

١٠ غرام من الخميرة الكيماوية (باكية و نص خمارة حمرا)

القليل من الملح 

اصفر بيضتان و ملعقة كبيرة من القهوة سريعة الذوبان

الدقيق حسب الخليط ( كيلو و نصف تقريبا ) يجب الحصول على عجين رخو و لا يلتصق 



الطريقة موضحة في الفيديو اسفل الصفحة

▼▼▼
▼▼


======•♦•====== 

La recette en Français


Ces ingrédients donne environ 160 biscuits

250 g de graines de sésame grillées

1 c. à soupe de graines d’anis

250 grammes d’amandes lavés et trempés dans 250 ml de lait pendant 45 minutes.

250 ml d’huile

Un demi-kilo de sucre en poudre

4 œufs, battus

10 grammes de levure chimique 

Pincée de sel

2 jaunes de œufs + 1 cuillère à soupe de café instantané

Assez de farine pour former une pâte (environ un kilo et demi) la pâte doit être souple et non collante









La preparation est sur la video suivante:




▼▼▼
▼▼


=====♦=====






No comments:

Post a Comment